Filipijnen

Rondreis FilipijnenPhilippine Discovery

Een eilandengroep van meer dan 7000 eilanden, uniek in haar soort vol natuurlijke wonderen en een geheel eigen cultuur. De Filippijnen, een aantrekkelijk land, wacht om door jou ontdekt te worden. Spectaculaire, onaangeroerde landschappen, een warme en vriendelijke lokale bevolking en een diverse mix van culturen, tradities en bezienswaardigheden. Ga met ons mee op het avontuur dat de Filippijnen heet!

Rondreis o.b.v. Volgens programma


Rondreis

Dag 01 Manilla

Mabuhay! Welkom in Manilla, een boeiende, overwelvende, chaotische en levendige stad. In de hoofdstad van de Filippijnen wachten verrassingen en tegenstrijdigheden op elke hoek van de straat. Het is een stad waar genoeg is te doen, zien, proeven en ervaren. Van de ommuurde stad Intramuros, gemaakt door de Spanjaarden in de 16e eeuw tot het winkelcentrum van Azie, een centrum van bijna een kilometer lang! Om 18.00 uur is de welkomstinformatie.

Dag 02 Banaue

Vroeg uit de veren vandaag, aangezien we Manilla verlaten en op weg gaan naar Banaue. Een geisoleerd en ouderwets stadje met vele markten en een prachtig lokaal museum. Echter, de grootste trekpleister zijn toch wel de wereldberoemde rijstterrassen, ook wel het achtste wereldwonder genoemd! De rijstterrassen van Banaue zijn ongeveer 2000 jaar geleden aangelegd door de Ifugao stam en rijzen als een trap richting de hemel - sommige tot maar liefst een hoogte van 1500 meter.

Dag 03-05 Trekking

Voor de komende 3 dagen nemen we een kleine reistas mee en laten we de overige bagage achter. We maken een trekking door de rijstvelden, de bossen en lokale dorpjes. Overnachten doen we in kleine Ifugao dorpen waar de lokale bevolking nog steeds op dezelfde manier gebruik maakt van de rijstterrassen als hun voorouders 2000 jaar geleden deden.

Dag 06-07 Sagada

We laten de rijstterrassen achter ons en reizen verder door het prachtige bergachtige landschap van de Filippijnen naar Sagada. Onderweg stoppen we in Bontoc, waar we de tijd hebben voor een lunch en een bezoek aan het Bontoc museum. De inwoners van Sagada leven nog op de traditionele manier in een rustige omgeving. Geniet van een wandeling naar de Hangende grafkisten in de Echo Vallei en bezoek een kleine waterval waar je een heerlijke duik kan nemen in het verfrissende water voordat je terug keert naar Sagada.

Dag 08 Baguio

Met het openbaar vervoer reis je naar Baguio city. Een reis van ongeveer 7 uur door het meest spectaculaire landschap van de Filippijnen. Je reist door het 'Cordillera Central', de hoogste en grootste bergketen in de Filippijnen. Onderweg geniet van je mooiste vergezichten en passer je diverse dorpjes en uitgestrekte rijstterrassen. Baguio City is in 1900 door Amerikaanse troepen gesticht en is nu een populaire bestemming voor reizigers en lokale toeristen, die de hitte van het laagland willen ontvluchten.

Dag 09 Mt Pinatubo

Een vroege start met het openbaar vervoer brengt ons naar het dorpje Capas, de uitvalsbasis voor een bezoek aan Mt. Pinatubo. Per 4x4 reis je over een hobbelige en stoffige weg (een sjaal is geen overbodige luxe), voordat je begint aan de wandeling naar de krater. Wellicht hebben we de kans om kennis te maken met de lokale bevolking, de Aetas! Zij leven al eeuwen lang aan de voet van en in de directe omgeving van de vulkaan. We overnachten in de krater aan de rand van het kratermeer onder een prachtige sterrenhemel!

Dag 10 Manilla

Na een ontspannen ontbijt en de laatste kans om foto's te maken van de krater en het kratermeer, gaan we terug naar Capas. Daar is de mogelijkheid om even te douchen en te lunchen voordat we terug keren naar de hoofdstad Manilla.

Dag 11-13 Boracay

Met de bus gaan we naar het zuiden van het eiland Luzon en maken we een boottocht naar het eiland Mindoro. Hier verblijf je de komende dagen in het havenstadje Puerto Galera. Je hebt ruimschoots de tijd om de omgeving en het kleurrijke onderwaterleven te ontdekken. Wandelen, snorkelen, duiken, zeilen. Er zijn mogelijkheden genoeg!

Dag 14-15 Manilla

We gaan terug naar Manilla. De laatste dag staan er geen activiteiten op het programma dus kun je Manilla nog een laatste maal op eigen gelegenheid gaan verkennen.

 Vluchten
Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Inclusief
  • Retourvluchten volgens programma
  • Luchthavenbelasting
  • Aantal overnachtingen naar keuze
  • Verzorging naar aanleiding van programma


Exclusief
  • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50,-
  • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
  • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
  • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
  • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
  • Reserveringskosten, eenmalig 28,-


Overige Informatie
U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze.
Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een overzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens kunt teruglezen.
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen.
Als u nu een optie neemt betaalt u geen reserveringskosten.

We proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.